5 Nisan 2010 Pazartesi

REFLEKSOLOJİ



Refleksoloji; ayaklarda bedenin tüm bölgelerine, organlarına ve sistemlerine karşılık gelen refleks noktaları olduğu ve bu noktaların beden anatomisinin aynası olduğu prensibine dayanan bir sanattır. Özel el ve parmak teknikleriyle refleks noktalarına uygulanan baskı, stresin azalmasını sağlayarak bedende fizyolojik değişikliklere yol açarak vücut fonksiyonlarının normale dönmesi ile insana rahatlama hissi veren bir yöntemdir.

Çocuklara uygulandığında, boyunda kilosunda, sağlığında, zihinsel, sosyal ve ruhsal gelişimlerinde ciddi ilerlemeler gözlenmiş, ayrıca bazı hastalıklara sahip çocuklarda (beyin felci, lösemi, idrar tutamama) hızla iyileşme gözlenmiştir.

Kadınlarda, sancılı adetlerde, adet öncesi semptomlarda (PMS) ve menopoz döneminin daha sağlıklı atlatılmasında faydası olduğu gözlenmiştir.


Yaşlılarda, ayak refleksolojisinin kanser, yaşlanma ve çeşitli hastalıklarda hücrenin yapısına zarar veren kimyasalların sayısını azaltarak yararlı antioksidantların ise sayısını artırarak iyileştirici rol oynadığı görülmüştür. Kandaki yüksek kolesterol ve yüksek monogliseridin düştüğü gözlenmiştir.

Kabızlık sorununun çözülebildiği, kan dolaşımının ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesini sağladığı gözlenmiş ayrıca yorgunluk, uykusuzluk ve mide sorunları gibi rahatsızlıklar için kullanılan ilaçların yan etkilerinin giderilmesinde ayak refleksolojisi başarılı olmuştur.

Refleksoloji, böbrek ve idrar yolu taşlarının neden olduğu ağrıları azaltmaktadır.

Refleksoloji, diş ağrısı çeken hastaların %66’ sının ağrısını azaltmış, %26’ sının semptomlarını ortadan kaldırmıştır.


Bel fıtığı, disk kayması gibi masaj yapılamayan durumlarda refleksoloji kesin çözümdür.


Ameliyatsız, neştersiz, iğnesiz siz de kendinizin ve sevdiklerinizin doktoru olmak istemez misiniz?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder